Wij raden aan om uw messen ongeveer 1-2 keer per jaar te laten slijpen, afhankelijk van het gebruik.
Berg uw messen zo op dat de snede beschermd is tegen stoten en schuren.
Daarnaast is het aan te raden om uw messen wekelijks langs een aanzetstaal te halen. Dit vereist wat oefening en een goed, passend aanzetstaal (of slijpstaal).
Om zo lang mogelijk van uw scherpe mes te genieten, is het belangrijk om het niet in de vaatwasser te reinigen.
Was het mes met lauw water en een beetje mild afwasmiddel, en droog het daarna zorgvuldig af.
De kosten voor het slijpen van uw messen zijn afhankelijk van het type mes en de staat ervan. Wij hanteren scherpe prijzen voor onze diensten. Bekijk de pagina "Prijzen" voor een indicatie.
Om de snede zo lang mogelijk scherp te houden, is het belangrijk om uw messen op te bergen zonder dat ze tegen elkaar aan kunnen schuiven.
Een magneethouder aan de muur is hiervoor een uitstekende keuze. Heeft u hier geen ruimte voor of geeft u hier de voorkeur niet aan, gebruik dan een mesbeschermer om het lemmet in de lade te beschermen.
Voor nog meer tips: "Onderhoud, veiligheid en opbergen"
Uiteraard! zie "Prijzen" voor de kosten.
Maak jouw eigen website met JouwWeb